Sverige er hårdt ramt af skovbrande som konsekvens af den tiltagende tørke. I Björsjön uden for Ånge har redningstjenesten arbejdet for at få en skovbrand under kontrol siden tirsdag eftermiddag, rapporter P4 Västernorrland. Branden havde bredt sig til et område, der svarer til to til fire hektar. I løbet af onsdag morgen var brandområdet blevet større og er endnu ikke under kontrol. To helikoptere er blevet tilkaldt til at bombe ilden med vand.

Onsdag morgen modtog SOS en advarsel om en brand i Skarsåsen, syd for Fulufjället, skriver DT. Skovbranden bekæmpes af Malung redningstjeneste ved hjælp af en helikopter. De første data, der kom ind om udbredelsen af brande, tyder på, at ildstedet er omkring en halv hektar. Men ifølge Per Hampus, redningschef i Malung-Sälen, der har talt med P4 Dalarna, er størrelsen endnu uklar, og han fortæller P4 Dalarna, at ilden har spredt sig en smule.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Agnesberg, Göteborg, blev redningstjenesten genoprettet tirsdag eftermiddag, så et brandområde blev sprængt igen, skriver P4 Göteborg. I weekenden blev der gjort en større indsats for at bekæmpe ilden. På det meste arbejdede omkring 30 brandmænd med slukning, der nu er afsluttet.

Mere held havde redningstjenesten i Øst Kronoberg tirsdag eftermiddag. En privatperson opdagede en røgmarkør fra skoven nord for Yxnanäs i Tingsryds kommune, og redningstjenesten optrådte, før ilden spredte sig til de omkringliggende ejendomme, rapporter P4 Kronoborg