Abonnementsartikel

Bornholm har Danmarks bedste Danablu. Det fik Bornholms Andelsmejeri et synligt bevis på, da BGB-udvalget uddelte Danablu-pokalen for 9. gang til mejeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den bornholmske Danablu, Sct. Clemens-osten, blev kåret som Danmarks bedste, og dermed kan man konstatere, at få kan måle sig med Bornholms Andelsmejeri, når det gælder blue-ost.

- Det er imponerende, at Bornholms Andelsmejeri ni år i træk kan holde en så fremragende kvalitet, sagde formanden for BGB-udvalget Hans Henrik Lund, der overrakte pokalen til det vindende mejeri.

11 gange i løbet af et år bedømmer fem fagpersoner blue-oste fra danske mejerier, der producerer Danablu. Karaktergivningen baseres på udseende, farve, ostens bygning og konsistens. Desuden vurderes smag og lugt.

Sct. Clemens-osten blev topscorer i disse discipliner, selvom marginalerne ned til de nærmeste konkurrenter - Høgelund fra Arla Foods og Mammen Mejeri - var små. Dermed fik bornholmerne endnu et trofæ til samlingen, som også omfatter to verdensmesterskaber, ligesom Bornholms Andelsmejeri er regerende dansk og nordisk mester.