Især landmænd i det sydlige Norge er tvunget til at slagte deres dyr før tid, ad der er også der er stor mangel på foder til dyrene grundet den tiltagene tørke.

Det skriver Ritzau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor undersøger den norske regering, om man kan importere dyrefoder fra nabolandene på trods af, at de også er hårdt ramt af tørken.

Ståle Hansen i Akershus har været tvunget til at slagte mere end halvdelen af sin besætning, fordi der simpelthen ikke er foder nok til alle dyrene.

Slagt før tid

- Jeg har en besætning på 50 moderdyr. Nu har jeg så lidt foder, at jeg må reducere antallet med 30-35 dyr, siger han til Ritzau.

Sidste år kunne Ståle Hansen fodre hele sin besætning med den første høst af græs. Men i år blev den første græshøst mindre end en tredjedel af sidste års, og anden græshøst er visnet væk i varmen.

Norges regering har også indset situationens alvor, der omtales som kritisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Situationen er ved at blive ekstremt krævende for en del landmænd, og hvis det ikke begynder at regne, kan det ske, at mange landmænd må reducere dyretallene, siger den norske landbrugsminister, Jon Georg Dale.

Herhjemme opfordrer økologichefen i Seges, Kirsten Holst, til, at man fremrykker dagen for slagtningen af køer og kvier for at spare på den knappe foder.