Du kan nu læse i en ny vejledning, når du skal orientere dig om landbrugsloven, landbrugslovens dispensationsmuligheder og praksisser. Vejledningen er bygget op kronologisk i forhold til lovens paragraffer og er dermed et nemt opslagsværk, hvis du ønsker at søge tilladelse efter en specifik bestemmelse i loven.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vejledningen er til borgere, konsulenter, myndigheder og andre, der har brug for at vide, hvad det indebærer at eje en landbrugsejendom.

Den nye vejledning giver dig et hurtigt overblik over, hvad du må gøre uden særlig tilladelse, og hvornår du skal søge. Vejledningen giver også en grundig indføring i, hvornår det er muligt at søge om dispensation, og hvordan man søger.

Lovændringer

Vejledningen afspejler de lovændringer, der har været på området siden 2010, hvor den hidtidige vejledning blev offentliggjort. Det betyder blandt andet, at vejledningen ikke længere indeholder et kapitel om fortrinsstilling til suppleringsjord. Til gengæld finder du blandt andet afsnit om nye regler for virksomheders køb af landbrugsejendomme, om erhvervelse af landbrugsejendomme til naturformål, hvornår du kan leje et areal til haveformål og hvordan du får din ikke-landbrugsnoterede ejendom oprettet som en landbrugsejendom.

Med den nye vejledning i hånden håber Landbrugsstyrelsen, at det bliver nemmere at søge og forstå landbrugsloven i det daglige arbejde med landbrugsejendomme.