Jordbærsæsonen begyndte alt for tidligt på grund af det varme forårsvejr , og det har resulteret i et tab af næsten en tredjedel af den forventede høst hos jordbæravler Jens Bennedsen.

Det skriver jv.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er gået så pokkers hurtigt med bærrene. Vi blev nødt til at lade dem gå til, for vi kunne slet ikke nå at få dem plukket i tide. Selv da vi startede i år og åbnede med selvpluk, 1-2-3, så bugnede jordbærrene. Jo hurtigere det går med modningen, jo langsommere kommer vi også igennem rækkerne, forklarer den lettere bedrøvede avler til jv.dk.

Klar før tid

Omkring halvdelen af Jens Bennedsens omsætning kommer fra de bær, han sælger videre til butikkerne. Derfor er han også afhængig af, at butikkerne aftager en bestemt del af bærrene.

- Det kan tydeligt mærkes, at bærrene er kommet flere uger for tidligt. Normalt har butikkerne en højere efterspørgsel i ferietiden, men bærrene har været modne langt tid før, og der har efterspørgslen bare ikke været der, forklarer Jens Bennedsen til jv.dk.

Han ærgrer sig, men er samtidig er glad for, at der dog er jordbær en uges tid endnu. Da det havde været helt skidt, hvis sæsonen havde været helt slut nu. Han håber, at han har jordbær to uger endnu på grund af de forskellige sorter, der modnes lidt forskelligt, omend høsttidspunktet har været ekstremt koncentreret i år.