To naboer i Filskov er formentlig blevet ekstra galde for naboskabet. I hvert fald kan minkavler Flemming Junge takke sin nabo og dennes hurtige indsats for at redde 5000 mink, der var i fare for at brænde inde.

Det skriver jv.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tirsdag eftermiddag udbrød der brand i en autocamper på gården, og det opdagede naboen, som hurtigt fik ringet til Flemming Junge, der var klar i mælet, da han fik beskeden.

- Tænd for vandet, så kommer jeg med vandingsmaskinen, sagde han. Det er det, der har reddet vores mink, for flammerne stod op over de træer derhenne, forklarer Flemming Junge til jv.dk.

Brandbilerne ankom fra Grindsted, og der er masser af ros fra de professionelle brandslukkere.

Startet af en gnist

- Allerede på vej derud kunne vi se, at røgen var ved at blive grå. Det betyder, at nogen er gået i gang med at slukke. Det var naboen, der havde reageret hurtigt, og det var godt tænkt at tage vandingsmaskinen i brug. Ellers kunne vi have haft ild ovre ved minkene, forklarer indsatsleder Jan Nielsen til jv.dk.

Naboens hurtighed gjorde, at der kun kom lidt røg over til minkene i hallen. Branden er formentlig opstået ved græsslåning, hvor der sprunget en gnist i det knastørre løv omkring autocamperen. Gasflaskerne i autocamperen er derefter eksploderet og har udviklet sig til meterhøje flammer. Det skriver jv.dk.