35 vildsvin er blevet skudt på dansk grund siden årsskiftet. Her blev det tilladt for jægere at skyde vildsvin for at bekæmpe smittefaren ved afrikansk svinepest.

Det viser tal fra Naturstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er netop denne styrelse som har tilsynspligten med de skudte vildsvin.

Vildsvinene bliver lokket frem af duften af de majs, der er gravet ned i jorden ved træer, der er malet med tjære. De negravede majs er spredt rundt i det østlige Sønderjylland.

Det skriver DR Syd.

Et vildtkamera viser så jægeren på en skærm, at der er vildsvin i området, fortæller Inger Gillesberg, der er lokal skovrider ved Naturstyrelsen

- Når de registrerer sig i området, lægger vi mærke til systematikerne i det - hvornår de kommer, og hvor længe de er der. Det planlægger vi efter, så vi kan ligge i skjul og skyde dem, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vækker kritik

Siden marts har det været tilladt at skyde vildsvin hele døgnet, og det vækker kritik fra Dyrenes Beskyttelses biolog Michael Carlsen, der er forarget over den metode, der bruges i kampen for at få vildsvinebestanden ned.

- Vi beskæftiger os jo ikke med, om vi skal have bestanden ned eller ej. Men i høj grad, hvordan du gør det. Og her gælder det ikke, at målet helligere midlet. Det her middel er bare ikke i orden, siger han til DR Syd.

Kritikken går især mod, at søer med smågrise kan blive skudt - så smågrisene efterlades og dør af sult.