Avlscenter Møllevang og det britiske avlsselskab Pig Improvemnet Company, Pic indgår strategisk samarbejde med virkning fra mandag den 2. juli. Det skriver de to virksomheder i en pressemeddelelse.

Det strategiske samarbejde er tidligere blevet annonceret i november 2017, og alle betingelser for det fremtidige samarbejde er nu på plads. Samarbejdet kombinerer Pics og Møllevangs forsyningskæder, salgs- og marketingsstruktur samt genetik til fordel for svineproducenter globalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Avlsfremgang

Pic og Møllevang vil investere i deres forsynings- og salgsstruktur for at sikre, at producenter i Danmark har adgang til Pic-produkter, og at producenter uden for Danmarks grænser har adgang ti Møllevang-produkter. Møllevangs avlsbesætning og opformeringsbesætning vil yderligere styrke tilgængeligheden af avlsmateriale i Europa.

I overensstemmelse med tidligere praksis vil de to virksomheder fokusere på yderligere acceleration af avlsfremgang. Avlsfremgang kan opnås ved at udvide populationsstørrelsen og ved øget investering i dataregistreringer, der muliggør en mere nøjagtig udvælgelse og hurtigere fremgang. Samarbejdet forbedrer parternes mulighed for at fremskynde denne forbedring af produktet.