Rådgivningsvirksomheden har rødder og nye resultater med til Landsskuet.

Det er ofte de ting, man ikke lige selv kan se, der har betydning på et landbrug. Det dokumenterer rådgivningsvirksomheden vestjysk - tidligere Vestjysk Landboforening - på Landsskuet, hvor gæsterne traditionen tro kan møde rådgiverne både i og udenfor Hal Q.

Det skriver vestjysk i en pressemeddelelse.

På standen ude i sommersolen viser planterådgiverne helt konkret rodudviklingen på forskellige landbrugsafgrøder.

- Hos vestjysk har vi fokus på håndværket omkring jordbehandlingen, da en sund jord med sunde planter giver en sund økonomi. Og især et år som i år er det vigtigt, at der er en god rodudvikling, så planterne kan hente næring og væske længere nede i jorden, skriver Ida Ringgaard, chefrådgiver hos vestjysk, i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På standen i Hal Q handler det mest om kvæg og økonomi, men planteavlen er også i fokus i et særligt økologi-hjørne, hvor vestjysk sætter spørgsmålstegn ved bæredygtighed og selvforsyning i den økologiske produktion.

- Spørgsmålet er, om selvgjort altid er velgjort, når vi taler om hjemmeavlet foder. Det er nødvendigt at stille krav, når man laver hjemmeavlet foder, og på Landsskuet viser vi derfor blandt andet resultaterne af nogle lokale forsøg med for eksempel afskallet havre, skriver Ida Ringgaard i en pressemeddelelse.

Vandkvalitet og ejerskifte

vestjysk har længe argumenteret for, at køernes mælkeproduktion ikke kun er afhængig af foderet, men også det vand som koen har adgang til i drikkekarrene i stalden og ude i marken.

- På Landskuet vil vi fremlægge de nyeste test af drikkevandskvaliteten i kvægstalde, hvor køernes indtag af vand jo er specielt vigtig i denne tid, skriver Ida Ringgaard i en pressemeddelelse.

vestjysk har i de seneste måneder gennemført flere ejerskifter, der hjælper nyetablerede landmænd i gang, og chefrådgiveren ser derfor også frem til at tale forretningsplaner med kommende landmænd.

- Vi tør gøre det lidt anderledes og har modet til at ændre kurs på et landbrug, når vi vurderer potentialet. Vel at mærke uden at det er nødvendigt at hente investorer ind i løsningen. Vi har også nytte af, at vi ikke er en større rådgivningsvirksomhed, men hurtigt kan trække rådgivere fra de afdelinger, der er brug for, siger Ida Ringgaard.

På Landsskuet er vestjysk i det hele taget klar til at tale med både nuværende og nye kunder:

- Vi kan ikke love regnvejr ? hvor end vi gerne ville - men vi kan garantere en god snak og god kop kaffe, skrier Ida Ringgaard i en pressemeddelelse.