At PTO-aksler er fortid hos Bredal er måske en journalisk-stramning, for Bredal levere fortsat mekaniske gødningsspredere, hvor tallerkerne er trukket mekanisk, men Bredal tilbyder nu både bugseret samt liftophængte gødningsspredere uden PTO-aksel, og dermed med hydraulisk drev af både bånd samt tallerkener.

Højere komfort

- Det er bestemt ikke en billigere løsning, men komfortniveauet er højere, fortæller Jacob Bangsgaard, produktchef for Bredal A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han påpeger, at den hydrauliske løsing blandt andet gør det muligt at køre med begge sider ud mod skellet ved kantspredning, hvor det før kun var muligt at benytte højre side.

- Men da vi kun styre det hele hydraulisk, så er der pludselig ligemeget, om der er tale om venstre eller højre side ved kantspredning, fortæller han.

rich-media-2
Hvis man vælger de nye spredere fra Bredal med hydraulisk træk, så er PTO-akslen fortid på de røde spredere.

Kræver 130 liter

For at systemet køre optimal, så kræver det 130 liter olie i minuttet, og derfor har Bredal lavet systemet med to hydraulikslanger til tryk.

- Desuden er der en trykløs retur slange, og der er monteret filter på systemet, så vi er sikre på en ren olie. Olien deles derefter i tre, hvor hver tallerken styres med hver sin olieventil, og en ventil styre de to bånd, som igen deler olien op, så der kan køres kilekørsel, hvor Bredal justere hastigheden på de enkelte bånd samtidigt med at nedfaldspunktet ændres på spredetallerkenen.

På Borgeby Fältdagar vises de hydrauliske spredere både på en bugseret samt en liftophængt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan levere løsningen fra nu, og prisforskellen er cirka 15.000 kroner mere på den bugseret udgave og 10.000 kroner mere på den liftophængte spreder, fortæller Jacob Bangsgaard.

rich-media-4
På Borgeby Fältdagar viser Bredal også en ny gangbro på produentens bugseret gødningspredere.