Natura 2000- områder skal reduceres med 26.000 hektar i hele landet, hvis det står til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), der netop har sendt forslaget i høring. Det møder kritik fra den socialdemokratiske miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen.

Det skriver JydskeVestkysten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljøordføreren mener, at forslaget ikke stemmer overens med ministerens udtalelse om, at han først og fremmest vil være miljøets minister, og at forslaget vil "ødelægge naturen".

Ministeren afviser kritikken og henviser til, at nogle af områderne, der bliver foreslået udtaget er landbrugsjord:

Lånte fjer

- Helt overordnet er der brug for en justering. For vi skal ikke kalde noget for natur, der ikke er det. Vi pynter os med lånte fjer, når vi kalder kornmarker, gylletanke og parkeringspladser for værdifuld natur, skriver ministeren til avisen, skriver Jakob Ellemann-Jensen til JydskeVestkysten.

Christian Rabjerg Madsen mener, at landbrugsjord også bør være fredningsværdigt.

- De landbrugsarealer, der er under beskyttelse i dag, må man ikke bare pløje op eller bruge mere gødning til, end man plejer at gøre. Det, ministeren siger, er, at landbrugsjord er ligegyldigt naturmæssigt, og at det derfor sagtens kan tages ud. Intet kunne være mere forkert, særligt nede ved Vadehavet, siger miljøordføreren, der mener, at landbrugsjorden er vigtig i forhold til blandt andet trækfugle, og atd er er brug for mere sammenhængende natur.