HCP Maskincenter i Randers blev etableret i efteråret 2017 efter et opkøb af konkursboet efter Jysk Maskincenter. Den nye maskinhandel er på samme tid både helt ny i branchen og har samtidig knap 150 års erfaring med landbrugsmaskiner.

- Vi er ejet af importvirksomheden HCP Nordic, der blandt andet importerer Deutz-Fahr. Hvor målet ikke mindst er at styrke salgsleddet i forhold Deutz-Fahr, fortæller Aksel Gaardsted Christiansen, daglig leder af HCP Maskincenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er klar over, at det tager tid at konvertere kunderne til det nye stærke mærke i butikken, men føler, at det er blevet godt modtaget.

- Vi er blevet hamrende godt modtaget i lokalområdet. Vi har virkelig travlt på værkstedet og har måttet ansætte ekstra personale i forhold til budgettet, konstaterer Aksel Gaardsted, der dog gerne ville sælge flere traktorer.

- Det kommer ikke over natten, at man pludselig kan overbevise kunderne i Kronjylland og Djursland om, at de skal til at køre Deutz-Fahr. Omvendt har vi allerede på redskabssiden, inden for minilæssere og have-park et ret flot salg. Det glæder vi os selvfølgelig over, fastslår Aksel Gaardsted.

Nytænkning et krav

HCP Maskincenter er som virksomhed helt adskilt fra importørdelen. Opgaven har været at skabe fremtidens maskinhandel, som gør tingene på en ny måde.

- Vi prøver at have en ydmyg tilgang til at drive ny virksomhed. Vi er i en ny by med nyt setup - et nyt mærke og en ny måde at gøre tingene på, fremhæver Aksel Gaardsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den bærende filosofi var også med i jobopslagene, da virksomheden blev etableret i efteråret.

- De ledende medarbejdere skulle være pionerer og ikke bange for at gøre noget anderledes. Det var en forudsætning for at blive en del af holdet, siger Aksel Gaardsted.

Det har blandt andet mundet ud i en udfasning af sortimentet i butikken med salg af hyldevarer, værktøj og arbejdstøj.

- Det er ikke salg af for eksempel værktøj og arbejdstøj, vi er bedst til, derfor har vi lukket ned for salget og ryddet de fleste af hylderne.

- Vi tror på, vi i stedet skal være rådgivere og vejlede kunden i stedet for bare at lave ekspedition ved kassen, siger Aksel Gaardsted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aha-oplevelser

Både importvirksomheden og maskinhandlen holder nu til på Bronzevej i Randers, men der er en klar adskillelse af de to aktiviteter.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at vi kører selskaberne fuldstændig adskilte, hvor jeg har ansvaret for detailforretningen i Randers med eget budget.

- Jeg køber for eksempel en traktor af importvirksomheden på helt lige vilkår med mine andre forhandlerkolleger, siger Aksel Gaardsted.

Der er dog fordele ved, at de to virksomheder nu er så tæt forbundne.

- Der er en del grad aha-oplevelser på begge sider. Jeg får indsigt i importforretningen, og omvendt er importleddet blevet opmærksom på både nogle problematikker og nogle muligheder i detailleddet, fordi kunderne nu er så tæt på. Det er jo helt nyt for importvirksomheden, siger Aksel Gaardsted, der i det gamle Jysk Maskincenter var ansvarlig for Fendt-salget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom jeg kommer med viden om at drive maskinforretning, så er det her virkelig et nyt setup. Det betyder, at vi hele tiden forsøger at finde frem til at gøre os interessante for vores kunder.

- Alle vil for eksempel have god service, men hvad er det egentlig? Det kan virkelig være meget forskelligt fra kunde til kunde. Så vi bruger meget tid på at snakke med kunderne og spørge dem om, hvad de forventer af os, siger Aksel Gaardsted, der ikke forventer at revolutionere hele branchen, men mindre kan også gøre det.

- Vi er 12 ansatte, og vi skal blive gode til at fortsætte med alt det som fungerer og gerne gøre mere af det, mens vi skal holde os fra som ikke fungerer, pointerer Aksel Gaardsted.