Den nyeste teknologi vinder også frem i kvægstaldene, og syddanske brugere af CowConnect får i starten af juli mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med mulighederne for automatisk opsamling af data om de fodermidler, der bruges i stalden.

Det sker på en temadag om den nye teknologi i kvægstalden, som finder sted tirsdag 3. juli i Aabenraa. Her giver Jesper Mortensen, CowConnect, en grundig beskrivelse af systemet, og der bliver mulighed for at høre, hvilke erfaringer kvægbrugere har med systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foderplan på mobiltelefonen

Firmaet CowConnect har lavet et vejesystem, som kan sættes på kvægbrugernes fuldfodervogne, og alle data sendes til DMS og bliver her automatisk brugt som foderregistreringer og derefter til beregning af en foderkontrol.

Bjarke Sørensen, CowConnect, fortæller, at kvægbrugeren kan sidde hjemme i køkkenet eller på traktoren med mobiltelefonen og få alle oplysninger om den helt aktuelle fodringssituation i stalden. Kvægbrugeren kan også med mobiltelefonen i hånden ændre på foderplanen.

Via CowConnects hardware og software kan der ifølge kvægrådgiver Lene Frimer Jørgensen, LandboSyd, laves en foderregistrering, som bygger på de fodermidler, der helt konkret læsses i fodervognen. Det betyder, at der laves en registrering af, hvad der sker fodringsmæssigt i stalden, og på den baggrund er det muligt at lave foderkontroller.