I acontoprisen indgår tillægget for deltagelse i Arlagården® Plus på 1 eurocent Dermed bliver acontoprisen for konventionel mælk inklusive tillæg for deltagelse i Arlagården Plus 247,7 øre/kg. Acontoprisen for mælk produceret på basis af non-GM foder inklusive tillæg for deltagelse i Arlagården Plus bliver 255,1 øre/kg. Acontoprisen for økomælk inklusive tillæg for deltagelse i Arlagården Plus bliver 312,1 øre/kg.

Stigningen i de europæiske mælkemængder har været på et lavere niveau end forventet på grund af vejret i første halvdel af 2018. Dette har, sammen med stærk eksportefterspørgsel fra især Asien, bevirket at priserne på industrimarkederne er steget væsentligt i alle kategorier gennem de seneste måneder. Priserne begynder at stabilisere sig idet købere afventer, hvordan de kommende sommermåneder udvikler sig. Stor produktion på det økologiske marked fortsætter med at presse priserne på økologiske produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Idet vi går ind i et nyt kvartal vil priserne, som vanligt, blive påvirket af den kvartalsvise justering af valutakurserne.

Udsigten for mælkeprisen for de kommende måneder forbliver positiv.