Når landmænd i Vejen Kommune har et ønske om at udvide antallet af dyr eller med en større stald, så kan de godt forvente, at vejen fra tanke til handling er kort og effektiv. Vejen Kommune ligger nemlig igen i top fem, og er dermed hurtigst i Sydjylland, når man måler på sagsbehandlingstiden på husdyrgodkendelser. Vejen Kommune tager i gennemsnit 2,4 måneder om at behandle en sag, landsgennemsnittet ligger på 4,3 måneder. De kommuner som klarer sig bedre end Vejen har alle behandlet mellem fem og syv sager i 2017, mens Vejen Kommune har klaret 30.

Det skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hele fødevareområdet er vigtig for Vejen Kommune. Vi har mange arbejdspladser indenfor området, og at vi understøtter dem med hurtige sagsbehandlingstider, det er også er med til at skabe vækst og arbejdspladser, konstaterer Vagn Sørensen, formand for Udvalget for Teknik & Miljø i Vejen Kommune.

Også direktør ved Vejen Kommune, Sonja Miltersen er tilfreds med tallene.

- Vi skaber nogle arbejdsgange, hvor vi understøtter gode vilkår for landbruget. Korte sagsbehandlingstider skaber vækst og arbejdspladser, fastslår direktør Sonja Miltersen.

Det er Miljø- og Fødevareministeriet, der laver opgørelsen, som er for sagsbehandlingstider i 2017. Også i 2016 havde Vejen Kommune en af landets hurtigste sagsbehandlingstider for husdyrgodkendelser