Klokken 14 tirsdag den 19. juni drejede man tændingsnøglen på den gule New Holland CR9090 mejetærsker hos Grønnessegaard Gods og kørte i rødsvinglen. Godset har 90 hektar rødsvingel og på grund af tørken er den allerede klar til høst:

- Vi kan dog ikke få alle frø med i første omgang, men vi bliver nød til at høste den nu, da der er fare for at frøene vil blæse af, fortæller Nicky Casey, markmand på Grønnenæsgaard Gods og chauffør på den gule New Holland CR9090 mejetærsker med 35 fod skærebord, som tirsdag den 19. juni tyggede sig igennem de første 18 hektar rødsvingel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fortsætter i dag, lige så snart solen bryder igennem, fortæller han.

Godset har planer om at høste marken igen om en uges tid med pick-up på mejetærskeren, for at få nogle af de sidste frø med, som stadig sidder på græsset i halmskårene.

- Vi laver i første omgang en skånsom høst af græsset, og tærsker det igen efter lidt tørring, det tror vi er den bedste beslutning lige nu, situationen taget i betratning, fortæller Nicky Casey, som dog aldrig har prøvet noget lignende før.

Udbyttet lå i går på en ton pr. hektar, og hvor meget der stadig befinder sig på marken er svært at vurdere.

Tørken har været slem

I alt er der 280 hektar med frøgræs i markplanen hos Grønnessegaard Gods, som i alt driver 850 hektar planteavl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har også strandsvingel og hundegræs, og hundegræsset ligger allerede på skår, mens strandsvinglen blev skårlagt i går. Specielt strandsvinglen er pint af tørke, og vi vurdere, at der er det halve udbytte.