Mindst 400 besøgte tirsdag Dyngby ved Odder, hvor forædlingsvirksomheden, Nordic Seed, har deres forsøgs- og forædlingsarealer. Anledningen var Kulturplantens dag 2018, som havde det digitale landbrug som tema.

Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Digitalisering i vores optik er teknologiske løsninger, der skaber øget værditilvækst i landbruget, sikrer bedre udbytter, større udnyttelse af råvarer, sporbarhed samt fordele for miljøet, sagde Henning Haahr, der under indlægget lagde vægt på Danish Agro koncernens kundeindsigt, kommerciel og faglig sparring samt distributionskraft - kort sagt Cultivating Value.

Danish Agro har netop indgået et strategisk partnerskab med virksomheden Fieldsense, som udvikler løsninger på markniveau inden for satellitovervågning og intelligent analyse af data til landbruget. Fieldsense har de tekniske kompetencer omkring dataindsamling og analyse, fortalte Henning Haahr, hvilket gik fint i tråd med dagens næste indlæg, hvor Benedikt Wiggens fra CLAAS fortalte om de digitale løsninger, som er i fokus hos CLAAS.

Nyt såsædsbrand i marken

Det nye såsædsbrand, UNIseed, blev vist frem i marken, hvor Kim Bonde fortalte om den nyudviklede såteknik: enkornssåning, der stiller store krav til ens kernestørrelse i såsæden for at kunne opnå fuldt udbytte af præcisionssåning.

- UNIseed fra Nordic Seed sikrer landmanden ensartethed og høj kvalitet, fortalte Kim Bonde og fortsatte:

- Vi vil følge markedet nøje og være fremtidens leverandør til videreudvikling af konceptet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kortstrået hybridrug

En anden stor nyhed på dagen var lanceringen af kortstrået hybridrug fra Nordic Seeds egen forædling. Landmanden fik med egne øjne set, at den tyve år lange forædlingsproces har båret frugt.

- Det har resulteret i kortstrået hybridrug, hvor brugen af vækstreguleringsmidler vil være markant reduceret, hvilket især er en fordel i dyrkning af brødrug og til det økologiske segment, fortalte guiderne i marken.

Efter en veloverstået markvandring samt besøg i udstillingsområdet, hvor mange Claas maskiner var opstillet, afrundede Miljø- og Fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, med regeringens visioner for præcisionslandbrug i fremtiden.

Kulturplantens dag forløber igen i morgen, onsdag, kl. 9.30 ved Nordic Seed i Dyngby.