Svinepesten kan være i Tyskland om fire år, viser en analyse.

Den afrikanske svinepest kan have smittet vildsvin i Tyskland og dermed også være markant tættere på Danmark om fire år, viser en computeremodel.

Det skriver Pig Progess i et nyhedsbrev på baggrund af International Pig Veterinary Society (IPVS) Kongressen, der blev afholdt i Chongqing, Kina, den 11.-14. Juni.

Modellen gælder kun for vildsvins spredning af smitte og altså ikke mennesker, hvor det kan gå endnu hurtigere.

Den polske forsker Andrzej Jarynowski fra det tværfaglige forskningsinstitut i Wroclaw, Polen har lavet en tidlig varslingsanalyse for ASF-udbredelse på dette område i Europa.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udbredelsen fortsætter

På baggrund af ældre udbrud ønskede teamet at forudsige, hvor og hvornår udbrud finder sted i fremtiden. Konklusionen på arbejdte er ikke betryggende, ifølge forskeren.

- Selvom den epidemiologiske situation i tidligere berørte regioner kunne stabilisere sig i den nærmeste fremtid, vil udbredelsen fortsætte, siger Andrzej Jarynowski.

Holdet analyserede 3.230 infektionshændelser, der fandt sted mellem februar 2014 og november 2017 og kopierede ned tid, længdegrad og breddegrad. Holdet konkluderede, at virussygdommen spreder vest med en hastighed på omkring 200 km om året.