For miljø- og naturkonsulent Birthe Thordahl Christensen, som er ansvarlig for Det Fynske Dyrskues Fødevaremarked, som løber af stablen denne weekend, er sammenhængen mellem dyrskue og byboerne meget vigtig.

- Dyrskuet er det oplagte sted at vise rejsen fra jord til bord. Gæsterne kommer her helt tæt på landbrugets dyr - de kan høre dem, lugte dem, klappe dem og få en snak med landmændene. Samtidig kan de undervejs gøre holdt ved Fødevaremarkedets mange boder og Dyrskue-restauranten og nyde de mange lækre produkter, som alle har deres ophav på markerne og i staldene ude hos landmændene. Det er dyrskuets styrke, og denne oplevelse giver vi nu ekstra kraft ved at invitere på madsafari, siger Birthe Thordahl Christensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrskuerne er ikke noget nyt, men forbrugernes særlige interesse for madtrends er omend ikke ny så anderledes end tidligere.

By og land

- Der er en helt særlig trend omkring mad. Vi kan mærke, at folk går op kvalitetsprodukter og dyrevelfærd, og at der ligger en historie bag maden. Man vil gerne tilbage til rødderne, og det er også derfor, vi ser en interesse for at bruge de helt gamle kornsorter, som man avlede for mange år siden. Denne stigende interesse for mad vil også afspejle sig på dyrskuet, fortæller hun.

For børn og unge er der også en opgave i at oplyse dem om, hvor maden kommer fra.

- På mange måder er vejen fra markerne og hjem til forbrugerne blevet længere. Derfor er det vigtigt for os at vise, hvad for eksempel mejetærskerne er til for, og at man ikke kunne bage rugbrød, hvis de ikke blev brugt, fortæller hun.