Abonnementsartikel

Omsætningen er 22,7 milliarder og nettoresultatet runder 450 millioner kroner. Halvårsregnskabet ligger over forventning konstaterer Danish Crown i dag:

- Resultatet er især et udtryk for en stigning i markedet i slutningen af andet kvartal. Det er vigtigt for mig at understrege, at resultatet ikke er skabt ved at være tilbageholdende med afregningen til virksomhedens ejere. I den periode, vi har set et bedre marked, har vi også set noteringen stige, siger administrerende direktør i Danish Crown Kjeld Johannesen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er især forædlingssektoren der har oplevet en mærkbar fremgang. Omsætningen er steget med godt 1 milliard kroner i forhold til sidste år. Målt i øre per kilo leveret kød fra andelshaverne ligger nettoresultatet på 450 mio. kr. tæt på sidste år

- Samlet har vi realiseret et resultat i selskabet, som overstiger halvårets forventninger. Men vi er meget bevidste om, at der er behov for yderligere markant forbedring af konkurrencedygtigheden i forhold til virksomhedens ejere, som er økonomisk meget klemt. Derfor lancerer vi i denne uge endnu en række tiltag, som skal styrke konkurrencedygtigheden og sikre virksomhedens råvaregrundlag, siger Kjeld Johannesen uden at komme nærmere ind på, hvilke nye tiltag, der er tale om.