Ifølge en pressemeddelelse fra Miljøstyrelsen den 1. juni er to Vestjyske ulvehvalpe identificeret som ansvarlige for angreb på får den 6. maj og 11. maj, nord for Kielerkanalen, samt 13. maj i Ditmarsken. Det skriver redaktøren på facebooksiden "Her er ulven i Danmark", Erik Poulsen.

Ifølge en meddelelse fra de tyske myndigheder den 7. juni har man nu også uden tvivl fastslået, at ulve står bag angreb på får den 8. og 15. maj i præcist de samme områder af Nordtyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 8. maj blev to får dræbt og to andre så skambidt, at de måtte aflives. Det skete, ifølge Erik Poulsen, ved Elpersbüttel, der ligger midt i Ditmarsken - og altså fem dage før det angreb i samme område, som den vestjyske hunulv GW930f står bag.

Den 15. maj blev tre får dræbt ved Tetenhusen mellem Schleswig og Rendsburg. Det er kun fire dage efter det seneste af de to angreb i samme område, som den vestjyske hunulv GW932m står bag.

I ingen af de to nye tilfælde er det muligt at fastslå præcist, hvilken ulv der står bag angrebene.

De mange angreb på får i Tyskland, som hvalpene står bag, er interessante i en dansk sammenhæng, da Aarhus Universitet i et notat for nyligt har fastslået, at det kun er forældre-ulvene, der har dræbt husdyr i den vestjyske ulvezone.