Abonnementsartikel

Roskilde Dyrskue 2018 er officielt blevet skudt i gang med tale fra gårdejer Povl Fritzner.

I den bagende sol skød gårdejer Povl Fritzner Roskilde Dyrskue 2018 i gang.

- Jeg er glad for og stolt over, at vi igen i år kan mødes her på Dyrskuepladsen i Roskilde og fejre den danske landbrugs- og fødevareproduktion på Danmarks største og smukkeste dyrskue, sagde han.

Jeg er glad for og stolt over, at vi igen i år kan mødes her på Dyrskuepladsen i Roskilde og fejre den danske landbrugs- og fødevareproduktion på Danmarks største og smukkeste dyrskue.

Povl Fritzner - gårdejer

Dyrskuet kan melde om fyldte stalde med mere end 1600 dyr og udsolgte stande med 480 maskin- og erhvervsudstillere en stor fødevareudstilling kaldet "Spisekammeret" med varieret udvalg af lokale og regionale fødevarer og en ny udstilling ved navn "Bolig og Energi".

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Som altid har vi sammensat et righoldigt og meget varieret program for de næste tre dage. Du kan stoppe en pølse, se atleter svinge motorsaven, nyde hesteshow, beundre alle de flotte dyr, smage på nye produkter, tale med landmænd og udstillere, få spænding ved traktortræk eller kaninhop, se et yver blive dissekeret, høre om ulve og se de store maskiner, sagde Povl Fritzner.

Han kom også med en særlig velkomst til Roskilde Kommunes borgmester Joy Mogensen.

Alt, hvad der er godt

- Det der er så godt ved vores dyrskuer, det er, at der en hel masse, som vi alle sammen kender, der er flag der blafrer i vinden, der er køer der brøler og der er landmænd der glæder sig til at vise resultatet af alle deres bestræbelser. Har man mon fået udvalgt de allerbedste dyr? Hvordan tages der imod nye produkter?, sagde han og fortsatte:

- Her er dyrskuet en fantastisk kombination. Alt det, der er som det plejer at være, og som det har været i rigtig mange år og så alt det som er helt nyt. Det er faktisk det, der er så fantastisk ved vores erhverv. At der stadig er rigtig meget tilbage af det, som har skabt det landbrug som vi kender og som har haft så stor indflydelse på vores samfund, sagde han.

Tre gode dage

Povl Fritzner sluttede af med at ønske alle et godt dyrskue.

- Rigtig god fornøjelse blandt dyr, maskiner, fødevarer og masser af mennesker i godt humør. Vi er klar til at byde alle velkommen til tre fornøjelige dage. Jeg erklærer hermed Roskilde Dyrskue 2018 for åbent, sagde han.