Formand for LandboSyd, Mogens Dall glæder sig til gode dyrskuedage i Aabenraa.Når sønderjyderne fredag og lørdag samles om Det sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, sker det med et ønske om, at landbrugets nye minister, Regeringen og befolkningen overordnet set bakker op om erhvervet, siger formand for LandboSyd, Mogens Dall.

- Det handler om arbejdspladser, og det handler om velfærd. Eksporten er til gavn ikke blot form landmændene, men også de mange tusinder, der arbejder i fødevareklyngen,siger Mogens Dall.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden nævner debatten om det nye vildsvinehegn, som skal sættes op på grænsen:

- Det har store konsekvenser, hvis Afrikansk Svinepest kommer ind i landet. Vi eksporter for 11 mia. kroner til lande uden for EU, og de kan fra time til time beslutte, at den eksport stopper, siger Mogens Dall.

Hegn vil hjælpe

Formanden slår fast, at et hegn vil hjælpe den danske eksport.

-Nogle sætter spørgsmålstegn ved, at hegnet skal koste 70 mio. kr. at etablere. De synes det er mange penge, og deri har de ret. Men de skal bare være klar over, at beløbet svarer til blot en enkelt dags dansk eksport af fødevarevarer. På lastbiler, i containere, i skibe og i fly sendes danske fødevarer ud til 170 lande over hele kloden, hvor de er efterspurgte for høj kvalitet, høj dyrevelfærd og lavt miljø- og klimaaftryk.I det lys skal etableringen af hegnet ses. Vi frygter ganske enkelt sygdommen, og vi glæder os til den dag, hvor truslen er væk, og hegnet kan pilles ned igen, siger Mogens Dall.