Korn- og foderstofforretningen Brødr. Ewers er klar til at vise flaget på sommerens dyrskuer og indleder sæsonen i dagene 1. og 2. juni, hvor de er på hjemmebane på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa. Siden gælder det skuer i Roskilde, Horsens, Ribe og Hobro.

- Vi vil ud og møde landmændene, hvor landmændene er. Det handler om, at vi vil tæt på kunderne, siger salgsdirektør Benjamin Hansen, Brødr. Ewers.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nærhed er vigtigt

- Der er tradition for, at vi er med på skuerne, og det lever vi selvfølgelig også op til i år. Nærhed og det lokale er væsentligt for os. Hvor andre store virksomheder centraliserer og lukker lokale afdelinger rundt omkring i landet, har vi valgt den modsatte udvikling. Vi etablerer lokale afdelinger tæt ved kunderne, og de skal have mulighed for at kigge inden for på vores dyrskuestand og få en snak, siger Benjamin Hansen.

Spændende erfaringer

Der bliver også fagligt nyt at hente for landmænd. Således har Brødr. Ewers gennem nogen tid høstet erfaringer med zinkfri foder:

- Flere landmandskunder har testet og udviklet alternative løsninger i forbindelse med den fremtidige udfasning af zink i foderblandinger. Vi har samlet disse erfaringer og arbejder videre med at udvikle blandinger uden zink, der kan leve op til den hidtidige kvalitet. Vi er fortsat i gang med at udvikle og styrke bakteriefloraen i grisens tarmsystem, siger han.

Nye mineralblandinger

På skuet vil Brødr. Ewers også præsentere mineralblandinger fra den nye samarbejdspartner Nutrimin. Der er tale om et bredt sortiment, der kan dække ethvert behov til både kvæg og svin, uanset om det er konventionel eller økologisk drift samt til GMO-frit foder, fortæller Benjamin Hansen.

Han har store forventninger til samarbejdet med Nutrimin, som vil være til gavn for kunderne og sikre Brødr. Ewers en mere selvstændig profil i markedet på salg af mineraler til både kvæg og svin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dyrskuegæsterne kan også få information om afgrøderne, gødning, planteværn og det, vi ellers handler med. Det gælder også træpiller og briketter samt skadedyrsbekæmpelse. Vi har de rigtige sorter og løsninger til etablering i efteråret, og alle er meget velkommen i dyrskuedagene, siger Benjamin Hansen.