Abonnementsartikel

Deere & Company - selskabet bag John Deere - fik en betydelig fremgang i salget af maskiner på 34 procent i regnskabsårets seneste kvartal, som sluttede den 29. april.

Markeder for både landbrugsmaskiner og entreprenørmaskiner er ifølge Deere & Company forbedret i det seneste kvartal.

Det er en medvirkende til den salgsfremgang på 34 procent inden for maskiner, som selskabet har opnået i regnskabsårets andet kvartal, der sluttede den 29. april. (Selskabets regnskabsår går fra den 1. november).

Salget af maskiner udgjorde i kvartalet 9,747 milliarder dollar og med indtægter fra finansielle services og øvrige indtægter, blev omsætningen 10,72 milliarder dollar.

Når øvrige indtægter medregnes, udgør omsætningsfremgangen 29 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Landbrugsmaskiner

Det er landbrugsmaskiner og maskiner til den grønne sektor, som tegner sig for hovedparten af omsætningen med et salg på i alt 7,049 milliarder dollar i andet kvartal.

Salget af entreprenør- og skovbrugsmaskiner udgjorde 2,698 milliarder dollar.

Driftsresultatet før skat blev 1,494 milliarder dollar mod 1,278 milliarder dollar i samme kvartal i 2017. Det er en resultatfremgang på 17 procent. Efter skat, valutakursjusteringer med videre ender nettoresultatet på 1,208 milliarder dollar - en fremgang på 50 procent sammenlignet med samme kvartal i 2017.

Dyrere råvarer

- John Deere har dermed fremlagt endnu et stærkt kvartalsregnskab, godt hjulpet af forbedrede verdensomspændende markedsforhold over en bred kam samt en positiv modtagelse hos kunderne af vores innovative produkter, sagde selskabets topchef Samuel R. Allen i forbindelse med regnskabsfremlæggelsen.

Salget af landbrugsmaskiner i både Nord- og Sydamerika viser betydelig fremgang, og salget af entreprenørmaskiner vækster stejlt, tilføjede han.

Han sagde også, at Deere & Company i andet kvartal gjorde afgørende fremskridt i samarbejdet med sine leverandører for at følge med produktionen og sikre, at kunderne har fået deres maskiner til tiden.

- Samtidig forventer vi højere råvarepriser og fragtrater, som vi vil håndtere gennem fortsat fokus på at reducere strukturelle omkostninger og den fremtidige prissætning, sagde Samuel R. Allen.