Abonnementsartikel

Økologi og hvad man kan med græs er i fokus i Bjerringbro.

Jørgen Skøtt Sønderby fra Bjerringbro åbner dørene op på sin økologiske mælkebedrift til en dag dedikeret til økologi, græs og græsmælk den 29. maj.

Græsmælk er et nyt koncept, som Thise Mejeri har introduceret på det danske marked. Det specielle er, at køerne ikke får kraftfoder, og foderrationen er næsten 100 procent på græs. En græsmælksko giver mellem 20-30 procent mindre mælk, end en ko der får kraftfoder, men den mælk der kommer ud af en græsmælksko har en anden fedtsyresammensætning, som ernæringsmæssigt er mere interessant med flere omega 3 og 6 fedtsyrer og færre omega 9 fedtsyrer. Det skriver LMO i en pressmeddelelse.

Positiv modtagelse

Selvom det er Thise Mejeri, der står bag konceptet græsmælk, bakker LMO Økologi op omkring konceptet og finder det spændende at sætte fokus på emnet og undersøge, hvilken græskvalitet der egner sig til koen og dermed også produktet græsmælk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Mælk produceret alene på græs er kun økonomisk interessant, hvis der kan opnås en merpris på produktet. Græsmælk er ikke bare noget, man kan give sig til at levere. Det er en nicheproduktion, som Thise Mejeri har startet op.

Forbrugerne er vilde med landets dyreste mælk.

- Jeg synes, at modtagelsen har været særdeles positiv. Altså, det er Danmarks dyreste mælketype, men forbrugerne er villige til at betale det. Vi har på det seneste oplevet, at vi ikke kan følge med efterspørgslen, så nu er det ikke længere nok med én leverandør. Vi har derudover 4-5 af Thises andelshavere, der også gerne vil lægge deres produktion om, hvis der er behov for det, fortæller Mogens Poulsen fra Thise Mejeri i en pressemeddelelse.

Mælkens fremtid

Til bedriftsbesøget vil Mogens Poulsen fra Thise Mejeri stå klar til at fortælle om baggrunden for græsmælk konceptet og give et indblik i, hvordan det går med salget og hvad fremtiden vil bringe.

Udover et fokus på græsmælk vil der til bedriftsbesøget også blive snakket om græs i mark og stald, hvor man blandt andet kan høre om udlæg af kløvergræs, slætgræs og gødskning samt staldforholdene hos Jørgen, foderforsyningen, kalve og sæsonkælvning. Det er således ikke kun græsmælk der vil være i fokus, men også hvad man kan med græs og hvilke kvaliteter græs har.