Abonnementsartikel

Sønderjysk Landboforening inviterer til gratis rådgivning om optimering og konkurrenceevne.

SLF inviterer alle interesserede til et åbent hus arrangement den 7. juni, hvor der individuelt drøftes optimering og konkurrenceevne ud fra landmandens fraktilanalyse.

-De fleste landmænd kender en fraktilanalyse, men det er måske de færreste, der gør brug af den, siger cheføkonom Andreas Gram i SLF i en pressemeddelse.

Derfor har SLF lavet et gratis arrangement, hvor man kan komme ind og få rådgivning og ideer til optimering af driften.

Det kan nogle gange være få justeringer, som skal til, pointerer Andreas Gram.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Plads til forbedring

En fraktilanalyse giver et hurtigt overblik over bedriftens konkurrenceevne og forbedringspotentialer på basis af driftsgrenanalysens resultater. I analysen kan man for eksempel se udbytte af planteavl, bygnings- og maskinomkostninger, jordleje, foderomkostninger, dækningsbidrag pr. årsko etc. Det skriver SLF i en pressemeddelelse.

- Fraktilanalysen giver et overblik over, hvordan det går med landmandens bedrift, og hvor man kan sætte ind for at få størst optimeringseffekt. Hvis man fx har et højt forbrug af grovfoder, men ydelsen er lav. Så er der måske noget, der skal justeres et sted, fortæller Andreas Gram, der har taget initiativ til arrangementet.

Arrangementet finder sted mellem kl. 13 og 16 den 7. juni. Flere økonomikonsulenter og planteavlsrådgivere fra SLF deltager, og samtidig er SvineRådgivningen og Syddansk Kvæg inviteret med.