Abonnementsartikel

Få gode råd til til batterierne i landbrugsmaskinen, der har stået stille hele vinteren.

Det er vigtigt at undersøge batteriet i en landbrugs- eller gravemaskine, inden den tages i brug efter vinteren. Det er en investering i både tid og penge. Et startbatteri i en landbrugs- eller entreprenørmaskine, der ikke anvendes eller vedligeholdes i en længere periode, risikerer at gå i stykker i utide. Selv om du har klargjort dit batteri til vinteropbevaring, er der dog stadig en række ting, der skal tages højde for, når foråret kommer. Det skriver Exide i en pressemeddelelse.

- Batterier i landbrugs- og entreprenørmaskiner udsættes for hård belastning og har derfor brug for at blive gået efter. Der findes ingen nøjagtige tal på, hvor mange startbatterier, der unødigt går i stykker, når en landbrugs- eller entreprenørmaskine ikke har været i brug i længere tid, men der er tale om et betydeligt antal. I langt de fleste tilfælde skyldes det, at batteriet ganske enkelt er gået i glemmebogen og ikke er blevet vedligeholdt, som det skulle, siger Tor Enlid, Marketing Manager hos Exide Technologies Norden.

Exides batteritips til din landbrugs- eller entreprenørmaskine efter vinteropbevaring:

- Undersøg, om batteriet har synlige skader. Fugt- eller kondensdannelse kan forårsage oxidering af polerne. Hvis batteriet er afladet, kan sulfatering gøre det vanskeligt at lade batteriet. I værste fald kan batteriets plastkasse være frosset i stykker og syren sivet ud. Så skal batteriet udskiftes.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Kontrollér, at batteriet er fuldt opladet. Det gør du nemmest med et voltmeter eller en batteritester, der viser, om batteriet skal lades, eller om det er tid at investere i et nyt.

- Køb en god lader, der passer til dit batteri, og som har temperaturkompensering.

- Rengør batteriet med en fugtig klud og smør polerne med fedt for at beskytte dem mod oxidering.

- På batterier, der kan åbnes, skal syreniveauet kontrolleres, og der skal om nødvendigt fyldes batterivand på.

Det skriver Exides i en pressemeddelelse.