Abonnementsartikel

I 60 år har der ligget den samme maskinfabrik i Fasterholt syd for Herning.

Den 1. juli er det 60 år siden, Agner Thisgaard og Johannes Laursen stiftede Fasterholt Smedie, som senere skiftede navn til Fasterholt Maskinfabrik, som det kaldes i dag. Agner Thisgaard ved slet ikke, hvor tiden er blevet af.

- Det er helt utroligt, at det allerede er 60 år siden, at Johannes og jeg startede virksomheden. Hvor er den tid blevet af? Dengang kunne vi slet ikke forestille os, at virksomheden ville vokse til det, den er i dag, skriver Agner Thisgaard i en pressmeddelelse.

Selvom Agner ikke længere tager del i driften af virksomheden, der ligger syd for Herning, er han alligevel forbi flere gange om ugen, for at følge lidt med i, hvad der foregår.

Fokus på vanding

Igennem årene er der blevet repareret og serviceret landbrugsmaskiner, samt produceret eksempelvis frontlæssere og tipvogne på matriklen i Fasterholt. Men dét, som Fasterholt Maskinfabrik dog formentlig er mest kendt for, er produktionen af de selvkørende Fasterholt vandingsmaskiner, som maskinfabrikken har produceret i mere end 40 år. I dag tilbyder Fasterholt syv forskellige modeller af de selvkørende vandingsmaskiner, som der er produceret og solgt mere end 8000 styk af. Det skriver Fasterholdt Maskinfabrik i en pressmeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I 2003 opkøbte Fasterholt Maskinfabrik Bording-vandingsmaskinen, som er en klassisk indtræksmaskine, hvilket betød, at Fasterholt nu kunne tilbyde både indtræks- og selvkørende vandingsmaskiner af høj kvalitet.

Fasterholt Maskinfabrik A/S ejes i dag af Agners tre børn, Gitte, Ole og Helle.

Jubilæet fejres med et åbent hus-arrangement lørdag d. 30. juni fra kl. 10-16 i Fasterholt Maskinfabriks kantine på Solsortevej 13 i Fasterholt.