Abonnementsartikel

Målingers betydning for fagligheden og retssikkerheden i det danske landbrug er hovedemnet til landbrugskonference på mandag.

Den rutinerede folketingspolitiker og tidligere minister fra Vojens, Hans Christian Schmidt (V), får sin sag for, når han mandag skal styre en hel konference med landbrugets interessenter.

For mandag eftermiddag er der landbrugskonference på Bygholm Landbrugsskole i Horsens, hvor der er oplæg om vandmålinger i Tyskland, som den miljøansvarlige i Tyskland, doktor Rasmus Thamsen står for, og som bliver forklaret og oversat til dansk. Politikere og fagfolk er klar til at debattere og gøre hinanden klogere på landbrugets udfordringer og fremtid denne eftermiddag.

Stå sammen

Det er et samlet landbrug, der står bag konferencen. Det mener Peter Bohnsen Jensen, der er bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Forholdet er det, at mange af EU's regler på miljøområdet ikke er implementeret korrekt i Danmark. Det har betydet, at landbruget i årevis er reguleret efter modeller, der bygger på forældede antagelser, og at landbrugets store miljøindsats igennem de senere år ikke måles - men beregnes. Det giver ikke et korrekt billede, siger ham om den nuværende situation i landbruget.

På konferencen, der varer fra klokken 12.30 til 17.30 vil EU-regler, vandplaner, statusser og meget andet blive fremlagt.

Arrangørerne er Landbrug & Fødevarer, Landbosyd, Kolding Herreds Landboforening, Østlige Øers Landboforeninger, Landøkonomisk Selskab, Agerskovgruppen, medlem af Folketinget og tidligere minister Hans Chr. Schmidt (V) og Bæredygtigt Landbrug.