Ifølge Hydrema, er der en hob af mellemstore gravemaskiner og læssemaskiner rundt om på de danske byggepladser, som bruges for lidt.

- Derfor satser vi på at få markedet for maskiner, der både kan grave og læsse, til at stige igen. Nu lancerer vi en nydesignet generation af Hydremas rendegravere, og det sker med rigtig store forventninger, siger Jan Werner Jensen, administrerende direktør for Hydrema.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udviklingsteamet med udviklingschef Thorkil K. Iversen i spidsen, har barslet med F-generationen af Hydremas kendte 906, 908m, 926 og 928. Maskiner som mange betegner som rendegravere. Det lever de med på fabrikken i Støvring i Nordjylland. Selv mener Hydrema, at maskiner er mere end rendegravere.

- Der er tale om fuldgyldige gravemaskiner og læssemaskiner i kombination. Hydrema-maskinerne har knækstyring, som effektive læssemaskiner skal have. Gravearmen er med ægte sideforskydning. Det betyder, at man med en knækstyret Hydrema på byggepladsen har såvel en regulær 10 tons læssemaskine og samtidig en 8-10 tons gravemaskine, mener udviklingschef Thorkil K. Iversen.

Uændret helhjertet

Det er Hydremas ambition, at de nye maskiner skal give stor udnyttelse på blandt andet byggepladserne.

- Andre maskinproducenter har valgt at fokusere på andre maskin-segmenter. Forskellen på dem og Hydrema er netop, at vi i Støvring producerer grave-læssemaskiner med de ekstra muligheder, det giver i forhold til traditionelle rendegravere. Derfor satser vi uændret helhjertet på maskintypen, som kan løse mange forskellige opgaver på byggepladserne. Dermed er det ikke nødvendigt med flere maskiner til at udføre arbejdet, siger administrerende direktør Jan Werner Jensen.

Nem transport

Thorkil K. Iversen lægger også vægt på, at maskinerne er nemme at komme rundt med og transportere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Maskinerne transporteres jo hurtigt og nemt både til og fra byggepladserne. Og under selve arbejdet kommer de hurtigt rundt og tager sig af mange forskellige opgaver. En minilæsser og en minigraver kan have vanskeligt ved at transportere sig selv og materialer hurtigt rundt på en byggeplads. Det går langt nemmere med en grave-læssemaskine, siger Thorkil K. Iversen.

Motorkraften er der også gjort noget ved. Nu har maskinerne 12 hk mere, og ender på 122 hk.

En anden stor nyhed er den redesignede forende som, ifølge Thorkil K. Iversen, giver et en klar optimering af maskinførerens udsyn fra kabinen. Det giver bedre kig til skovlen og ned langs siden af motorhjelmen ved montering af redskaber.

Kompakt 906'er

- Hele forenden på maskinerne er om-konstrueret, og så har vi adskilt serierne mere og gjort 906F mere kompakt end 926F. Hverken komfort eller støjniveau findes bedre i andre rendegravere med fuldaffjedrede kabiner, siger Thorkil K. Iversen.

Med F-serien får grave-læssemaskinerne samme elektroniske arkitektur og instrumentpanel som Hydremas F-serie dumpere. Det giver en række nye funktioner og samtidig større mulighed for individuel tilpasning af maskinernes hydraulikfunktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Premiere på Intermat

Hydrema giver den nye F-serie den helt store introduktion både internationalt og ikke mindst i Danmark i de kommende måneder. Den første præsentation, og dermed verdenspremieren, sker ved den internationale entreprenørudstilling Intermat i Paris fra den 23. til 28. april.

MaskinTeknik tager på besøg hos Hydrema og viser maskinen frem i den nye udgave af PowerFocus preview.