Odsherreds Landboforening har tilknyttet det private rådgivningsfirma AgroPro Sjælland efter at have stoppet rådgivningssamarbejde med rådgivningsselskabet VKST - et samarbejde, der reelt havde bestået i 20, først gennem landboforeningen Gefion og på det seneste gennem denne forenings rådgivningsselskab VKST.

Det nye samarbejde betyder, at det bliver AgroPro Sjælland, som kommer til at bemande planteavlskontoret i Nykøbing Sjælland, hvor to VKST-planteavlsrådgivere ellers havde til huse frem til nytår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derefter begyndte den lokale landboforening at se sig om efter en ny samarbejdspartner. Og ifølge foreningen pegede pilen hurtigt på Agropro, men af praktiske årsager er aftalen først sat i værk 1. maj, hvor Steffen Rosenwanger tiltrådte som ny planteavlsrådgiver med Odsherred som sit primære område.

Perfekt parforhold

- Agropro er på alle måder den ideelle samarbejdspartner for os, siger Allan Klestrup Hansen, formand for Odsherreds Landboforening. Vi supplerer hinanden perfekt, fordi de udelukkende rådgiver om planteavl, mens vi har kompetencer inden for økonomirådgivning og ejendomshandel.

Søren Schnipper, direktør for Agropro, finder det oplagt, at netop Odsherreds Landboforening og Agropro kommer til at udgøre det første parforhold mellem en landboorganisation og en privat planteavlsrådgiver.

- Vi kommer med nogle ydelser, som de efterspørger. Hvor vi omvendt henviser til Odsherreds Landboforening for vores kunder, når de efterspørger rådgivning inden for økonomi og ejendomshandel. Vi gør kort sagt det, vi hver især er gode til, siger han.

Mest muligt i marken

Ifølge aftalen skal Agropro bemande planteavlskontoret i Nykøbing på hverdage mellem klokken 8 og 10, hvorefter rådgiveren kan køre ud på besøg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores koncept bygger jo i høj grad på at være mest muligt ude hos landmanden, både når det gælder rådgivning i marken, planlægning eller registreringer, som typisk foregår inde ved spisebordet. Steffen Rosenwanger vil være mest til stede, men vi står alle til rådighed for planteavlerne i Odsherred, understreger Søren Schnipper.

Egn med specialafgrøder

Ifølge Søren Schnipper ser de otte rådgivere i Agropro frem til de faglige udfordringer, som Odsherred byder på. Det er en egn med en meget bred sammensætning af afgrøder. Det skyldes klimaet i de kystnære områder, som der er mange af i Odsherred, og så de særlige jordbundsforhold i visse områder, ikke mindst Lammefjorden.

- Vi har i hele forløbet haft en tæt kontakt til repræsentanter for dyrkerne på Lammefjorden. Aftalen med Agropro er helt klart også i deres interesse. Flere af dem bruger faktisk allerede Søren Schnipper, som er en af landets førende kapaciteter, når det gælder rådgivning om kartofler, siger Allan Klestrup Hansen.

- Odsherreds identitet inden for fødevarer er jo i høj grad knyttet til Lammefjorden, så det er perfekt, at Agropro i den grad også kan løfte rådgivningen her, tilføjer formanden.

Allan Klestrup Hansen slår fast, at aftalen med Agropro er en optimal løsning for landboforeningen i forhold til at tjene medlemmernes interesser.