Abonnementsartikel

Jakob Ellemann gjorde i en landsmødetale sidte år grin med partikollegers interesse for gødningsnormer og vandrammedirektiv.

På Venstres landsmøde i oktober sidste år i Vejle holdt den daværende politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen en humoristisk tale, hvor han med sarkasme formåede at spiddede en del af sin partifæller.

Nu er han blevet miljø- og fødevareminister, og derfor er det interessant at se på den måde, han ironiserede over sine partifællers kamp for rigtige gødningsnormer og en juridisk korrekt implementering af EU's vandrammedirektiv.

I talen giver han blandt andet et lille indblik i debatten på Venstres gruppemøde:

"Under dagsordenspunktet "metrobyggeri i hovedstaden" holder flere af gruppens medlememr flammende indlæg om gødskningsnormer og implementering af EU's vandrammedirektiv. De samme indlæg holdes med entusiasme under det efterfølgende punkt om den fremtidige organisering af Det Kongelige Teater. Og i øvrigt under samtlige dagsordenspunkter."

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Emnet spiller også ind, da der skal forhandles med de øvrige blå partier om en vedtagelsestekst til Folketingets åbningsdebat.

Og så dukker det op igen, da Jakob Ellemann indtager sin frokost i Snapstinget:

"Under frokosten kommer et gruppemedlem hen til mit bord. Han vil gerne lige vende noget om gødskningnormer og vandrammedirektivet."

Det fremstår nærmest som om, han har fået nok af at høre om emnet og egentlig ikke synes, det er særligt vigtigt.

Nu er det dog blevet emner, som han i kraft af ministerjobbet er nødt til at forholde sig sagligt til - og som landbruget forventer, at han formår at håndtere korrekt.

Talen kan læses i sin fulde længde på Ekstrabladet.dk