Abonnementsartikel

Nu får landmænd i Aarhus Kommune tilbudt et gratis og uforpligtende økologisk omlægningstjek.

Økologisk Landsforening tilbyder nu landmændene i Aarhus Kommune besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, der sammen med landmanden gennemgår gårdens potentiale i en økologisk version, skriver foreningen i en pressemeddelelese.

Aarhus Kommune vil man gerne bakke op om Økologisk Landsforenings tilbud til landmændene, og derfor sender kommunen i den kommende tid et brev til alle landmænd med landbrug større end to ha., hvor man blandt andet beskriver, hvad omlægningstjekket indeholder.

Under besøget vil konsulenten sammen med landmanden gennemgå gårdens potentiale og blandt andet se på, hvad der er af faglige udfordringer og muligheder for afsætning.

- Økotjekket vil give landmændene et bedre indblik i økologisk landbrug, og om det er noget, de kan se dem selv i. Mange landmænd kan få en god forretning ud af lægge om, og driver man landbrug i naturfølsomme områder, er det ofte lettere at få økologiske landbrug til at gå hånd i hånd med diverse miljøkrav, siger Jens Peter Hermansen i pressemeddelelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er fonden for Økologisk Landbrug, der finansierer omlægningstjekkene, som derfor er gratis for den enkelte landmand.