Abonnementsartikel

Sagro er ny medejer i SvineRådgivningen.

Sagro er indtrådt som medejer af SvineRådgivningen og bliver dermed medejer sammen med Vestjysk Landboforening, Sønderjysk LF, Lemvigegnens Landboforening og Kolding Herreds Landbrugsforening. Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Formanden for Svinerådgivningen hilser det nye medlem velkommen.

- Med en stor ejerkreds kan vi i rådgivningen sikre de helt rigtige kompetencer, siger formand for Svinerådgivningen, Bent Graversen, der også er formand for Lemvigegnens Landboforening.

SvineRådgivningen har 20 ansatte, der har til huse i Herning, Vojens og Kolding. Ændringerne i svinebrug stiller nye krav til rådgivningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er nok et fald i antallet af svinebrug, men til gengæld bliver de større, hvilket betyder, at vi oplever, at kunderne stiller større krav til rådgivning om den optimale fodring, ligesom coaching på staldgangen bliver fortsat mere almindelig, skriver Kjeld Askjær, direktør i SvineRådgivningen i en pressemeddelse.

Mere ledelse

SvineRådgivningen er desuden præget af, at arbejdet i staldene i høj grad udføres af udenlandske medarbejdere. I den forbindelse drives omkring 25 ERFA grupper og staldskoler. Dermed dækker SvineRådgivningen alle niveauer, lige fra medhjælper over driftsleder til ejere.

- Vores rådgivning på det felt flytter sig til at handle temmelig meget om ledelse af medarbejdere på staldgangen, og om hvordan man uddanner og fastholder de ansatte, skriver Kjeld Askjær i en pressemeddelelse.

I det hele taget er SvineRådgivningen i en proces, hvor det internationale er i fokus, da en fortsat større del af rådgivningen retter sig mod farme i udlandet. Her er det især det gamle Øst-Europa og Asien, der fylder.

Ud over ejerkredsen samarbejder SvineRådgivningen med en række øvrige landboforeninger og dyrlæger.

Lemvigegnens Landboforening, Vestjysk Landboforening, Holstebro-Struer Landboforening og Herning Ikast Landboforeningen har til nu ejet en del af Svinerådgivningen sammen med KHL og SLF. Med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2018 er SAGRO trådt ind i stedet for Herning-Ikast og Holstebro Struer Landboforening.