Abonnementsartikel

Ifølge Økologisk Landsforening bliver 2018 et vigtigt år for udvikling af dansk økologi, hvorfor foreningen har ønsker til den nye minister.

De økologiske landmænd, virksomheder, professionelle køkkener og borgere i Økologisk Landsforening hilser den nye miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen velkommen. Foreningen peger på flere politiske områder, hvor den nye minister allerede i år kan gøre en forskel for landbrug, klima, miljø og økologi.

- Vi kender Jakob Ellemann-Jensen som en seriøs problemknuser og brobygger, som sikkert er bevidst om, at danskerne ønsker mere fart på den grønne omstilling i landbruget. Vi glæder os til et samarbejde. En aktiv økologipolitik skal skabe ny viden, nye løsninger og nye markeder for økologi til gavn for miljøet, landbruget og samfundet, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse, og tilføjer:

- Jakob Ellemann-Jensen får også enestående muligheder for at skabe en grøn omstilling via beslutninger om EU's landbrugspolitik og den danske klimastrategi for landbruget.

Økologisk foreningen benytter samtidig lejligheden til at takke den afgående minister og hans øje for vigtigheden for dagligdagen hos de økologiske landmænd.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Behov for investering i økologi

I presesemeddelelsen peger Per Kølster på, at mens den nuværende regering har sikret midler til omlægning af nye arealer til økologi, så er ressourcer til forskning, uddannelse, faglig udvikling i økologisk landbrug og udvikling af nye markeder for økologi halveret de senere år.

- Det er vores håb, at den kommende minister vil gå i front for en investering i forskning, uddannelse, udvikling af nye løsninger i økologi og en markedsfremme-indsats, der udnytter de muligheder, der ligger i global vækst i økologisalg. Danskerne ønsker mere økologi. En visionær økologipolitik er afgørende for både mere økologi og en økologi, der udvikler nye løsninger på klima, natur og en bæredygtig ressourceudnyttelse, siger Per Kølster.