Abonnementsartikel

Karl Ole Jokumsen er stor tilhænger af Claas-traktorer efter den første 800-serie ankom på bedriften i 2014.

Landevejen snor sig op og ned ad bakkerne i det flotte landskab på turen mellem Ry og Skanderborg. Cirka midtvejs kommer man forbi landsbyen Svejstrup, og netop her ligger Svejstrup Østergaard. Bedriften driver 1.200 hektar jord og har en årlig produktion på 35.000 slagtesvin.

Området er kendt med en stærk bonitet, og det kræver derfor sin traktor, at klare markarbejdet. Netop traktorvalget er man godt tilfreds med på Svejstrup Østergaard, hvor de inden for de seneste år er skiftet til Claas traktorer.

- Det hele kom sig egentligt af vores gode erfaringer med Claas Lexion mejetærskerne, som vi har kørt med siden starten af 00-erne, fortæller Karl Ole Jokumsen, som driver Svejstrup Østergaard. Det skriver Danish Agro Machinery i en pressemeddelelse.

Farven er et must

Den første Claas traktor blev en Axion 850 Hexashift, som blev indkøbt i 2014

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Traktoren gjorde et godt indtryk hos Svejstrup Østergaard. Faktisk så godt, at da der skulle købes nye traktorer til sæson 2017 blev der investeret i yderligere to Claas traktorer. Valget faldt på Axion 930 og en Axion 950.

- Jeg må virkelig sige, at vi har nogle yderst pålidelige traktorer i Claas traktorerne, og jeg lægger stor vægt på, at det hele bare kører, når det skal. De nye Claas traktorer har gjort det rigtig godt, og de to nye Axion 900 serie traktorer fra 2017, har kørt problemfrit siden leveringen, fortæller en tilfreds Karl Ole Jokumsen. Det skriver Danish Agro Machinery i en pressemeddelelse.

- Der er en stor tilfredshed i at vide, at traktorerne er klar, når de skal være det, og der ikke er for mange driftsstop. Det kan man godt blive stresset af.

De to store Claas Axion 900 traktorer benyttes til de helt tunge markopgaver som dybdeharvning, såning, gyllekørsel og bigballepresning.

- Vi kan mærke, at de overfører en stor trækkraft til hjulene i bakkerne med gyllevognen, fortæller Karl Ole Jokumsen og påpeger, at det absolut er et must med en tre kubikmeter fronttank til den 25 ton gyllevogn for at have en chance på de til tider meget kuperede bakker. Det skriver Danish Agro Machinery i en pressemeddelelse.

Grunden til, at der overhovedet kom en CLAAS traktor til Svejstrup Østergaard, skyldes farven på mejetærskeren igennem flere år.

Siden han overtog Svejstrup Østergaard i 1983 har han altid kørt med Claas mejetærskere.

Karl Ove Jokumsens 1.200 hektar jord fordeler sig på 1.000, som han selv ejer, samt 200 hektar, som sønnen Anders Jokumsen ejer, og som han blandt andet driver med Karl Ole Jokumsens maskiner.