Kunstig intelligens skal passe svin i Kina. Internetgiganten Alibaba vil revolutionere Kinas svineproduktion, da virksomheden mener, at den kunstige intelligens kan gøre det bedre end kineserne, der er kendt for et overdrevet medicinforbrug, dårlig kvalitet og lav produktivitet.

Det skriver tv2.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom landet har 1,4 miliarder indbyggere, så er der mangel på arbejdskraft til svineproduktionen, som er verdens største. Arbejdskraften er billig, men der er mangel på faglærte, og der er store problemer med fødevaresikkerheden og derfor kan den kunstige intelligens betale sig på sigt. Det skriver tv2.dk.

Konkurrent til DK

Den kinesiske svineproduktion kan ende med at blive en konkurrrent til den danske, hvis det bliver så effektivt som ventet, eller systemet kan sælges til Danmark.

Hos Danish Crown er man ikke bekymret.

- Vi har jo i forvejen en fodercomputer i hver eneste stald, og vi har fuldstændig styr på medicinforbruget for hver enkelt gris. Jeg vil skyde på, at vi ville kunne indføre det samme system som kineserne på ganske kort tid. Men det er ikke relevant, for vi i forvejen er så langt fremme og har et meget højere ledelsesniveau og en større viden omkring svineproduktion, end man har i Kina, siger Jacob Rasmussen, direktør, Danish Crowns ejerservice til tv2.dk.