Djursland Landboforening har netop sammensat en ny erfagruppe for landmænd med særlig interesse for præcisionsjordbrug.

-Vi har lavet denne gruppe, fordi der var interesse og behov for, at landmændene kunne mødes og dele erfaringer med præcisionsjordbrug. Landbruget skal konstant finde en måde at optimere, og dette kunne være en af løsningerne. Det gælder både fra et økonomisk men også et miljømæssigt synspunkt, fortæller planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, Michael Erlang-Nielsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinparken bugner af teknologi

Mange maskinparker nærmest bugner af teknologi, som kan indsamle data og give muligheden for at optimere ude på markerne. Udfordringen er, at landmanden ofte føler sig på bar bund, når grejet skal tages i brug.

-Samtidig kan det være svært at få det hele til at spille sammen. Det er her, at landmændene skal bruge hinandens erfaringer, forklarer Michael Erlang-Nielsen i pressemeddelelsen.

Den nye teknologi i fremtidens landbrug består blandt andet af droner, satellitfotos og data fra maskinparken. Teknologien skal, hvis man forstår at udnytte den optimalt, give mulighed for at gøde og sprøjte præcis der, hvor der er behov for det. I den sidste ende skal det øge landmandens økonomi, men også være til gavn for miljøet.

-Lige nu har vi begrænset forsøg med de nye metoder. Det kan skabe utryghed, fordi det er et nyt område. Derfor skal vi lære af hinanden. Vi skal ikke være bange for at prøve os frem, konstaterer planteavlskonsulenten i pressemeddelelsen.