Abonnementsartikel
DeLaval, der på verdensplan beskæftiger 4.500 ansatte fordelt på mere end 100 markeder, har i denne uge rundet en markant milepæl. Koncernen har netop produceret eksemplar nummer 5.000 af sit frivillige malkesystem, VMS den fuldautomatiske malkerobot.
En milepæl, der ganske godt illustrerer interessen og efterspørgslen for automatisering inden for mælkeproduktionen.
Det er 33-årige Anton Bauer fra Wernberg i Sydtyskland, der har købt VMS nummer 5.000, og han er klar til at montere sine to nye robotter.
- Jeg ser frem til den forandring, VMSerne vil bringe i min forretning og i mit liv. Jeg vil nu fokusere på driftsstyring, reproduktion og ernæring i stedet for mælkeudvinding.
- Og skiftet til et kontortidsskema vil betyde, at jeg kan tilbringe mere tid med min familie, fremhæver Anton Bauer.
30 nye egenskaber
VMS mælkeproducenter ser ifølge DeLaval også store plusser ved parametre som overvågning af mælkeflow hastigheden pr. kirtel, mælkemængde og celletal, som vises på en pegeskærm.
- Landmænd rundt omkring i verden har taget VMSen til sig med rekordhastighed. Vi tilskriver denne succes det unikke design, men først og fremmest, hvor godt dette design har levet op til vore kunders forventninger, siger Andrew Turner, DeLaval Vice President i afdelingen Milking Systems.
DeLaval VMS 2009 modellen er netop kommet på markedet. Ifølge Andrew Turner er den blevet videreudviklet med mere end 30 nye egenskaber, som forbedrer brugervenligheden, den overordnede funktion og sikkerhed.
- Med et konstant lavt energiforbrug, der ligger mellem 15 og 25 kW pr. ton mælk, er VMS et af de mest omkostningseffektive malkesystemer i verden og i stand til at udtage 2.000-2.500 kilo mælk pr. dag, lyder det fra DeLaval.