Et nyt erhvervseventyr kan være på vej for både den danske og indiske landbrugs- og fødevaresektor. Det skriver Miljø- og fødevareministeriet i en pressmeddelelse.

Danmark og Indien har netop indgået to nye samarbejdsaftaler, som fokuserer på kvægavl og mejeriudvikling samt fødevaresikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Indien er verdens største mælkeproducent, men deres køer giver langt mindre mælk pr. ko end i Danmark. Det gør dem til et interessant marked for Danmark, for hvis der er noget, vi er gode til, så er det at skabe en effektiv mælkeproduktion, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Aftalerne kommer i kølvandet på miljø- og fødevareministerens besøg i Indien til World Food India i november sidste år.

- Vi håber, at vi kan bidrage til at udvikle den indiske mælkeproduktion - for eksempel ved at sælge genetisk materiale og fødevareproduktionsudstyr. Derfor har vi indgået et samarbejde med det indiske landbrugsministerium, der skal fokusere på, hvordan danske kompetencer på mejeriområdet kan sættes i spil i Indien, siger Esben Lunde Larsen.

Samarbejdsaftalerne er underskrevet af Fødevarestyrelsen og de indiske myndigheder. Statsminister Lars Løkke Rasmussen og den indiske Premierminister Modi overværede udvekslingen af aftalerne i forbindelse med deres møde i Stockholm tidligere i dag.

Sikre fødevarer

Et andet vigtigt fokusområde for inderne er fødevaresikkerhed. Her kan Danmark ligeledes bidrage med viden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I samarbejde med den indiske pendant til Fødevarestyrelsen skal vi se på, hvordan vi kan videregive vigtige kompetencer og erfaringer til Indien, så de kan øge deres fødevaresikkerhed. At sikre at folk ikke bliver syge af det mad de spiser, bliver kun vigtigere for de indiske myndigheder. Vi har en enorm viden om fødevaresikkerhed, som vi kan viderebringe, og håbet er, at denne investering fra vores side på sigt kan trække både danske produkter og fødevareproduktionsudstyr med sig i slipstrømmen, siger Esben Lunde Larsen.

Den danske fødevareklynge eksporterede i 2016 for 234 millioner kroner til Indien.