Abonnementsartikel

Langelund Maskinstation har sluppet to majssåmaskiner løs - jordtemperaturen ser lovende ud.

Langelund Maskinstation i det sønderjyske har smidt de første majskerner i jorden. Maskinstationen begyndte mandag eftermiddag den 16. april med såningen af majs.

- Det er 14 dage tidligere end sidste år, fortæller Aksel Duedahl, medindehaver af Langelund Maskinstation.

- Jordtemperaturen er over otte grader, også kan vi lige så godt komme i gang, fortæller han, men påpeger også en anden faktor, som er lige så vigtigt som jordtemperaturen:

- Der er stabilt vejr i udsigt samt høj temperatur - så det er godt vejr til etablering af majsen, fortæller den sønderjyske maskinstationsejer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De første 500 er klar

Langelund Maskinstation råder over fem majssåmaskiner, og indtil videre er det en12 rækket Amazone samt en 12 rækket Gaspardo majssåmaskine, som er blevet sluppet løs.

- Med udsigten til at komme i gang i ordentligt tid med såningen, kan det meget vel være, at vi i år kan klare majssåningen med fire 12 rækket majssåmaskiner i år, fortæller han.

Indtil videre er der cirka 3.500 hektar, som der skal sås i foråret 2018, og der er allerede bestilt 500 hektar såningen til de næste dage.

Han påpeger desuden én af maskinstationens seneste investeringer i form af en 12 meter Dalbo såbedsharve, som et godt værktøj for et ensartet såbed.

- Den er vi blevet rigtig godt tilfredse med, og den laver et virkelig godt stykke arbejde, fortæller han, men påpeger dog også trækkraften, som er en Challenger bæltetraktor.