6,9 milliarder euro. Så stor var omsætningen i den tyske slagterigigant, Tönnies, der netop har fremlagt dele af regnskabet for 2017. Derfor var det alt i alt et rigtig godt år for den tyske slagterigigant, der blandt andet ejer Tican og oplevede, at antallet af slagtede svin og kvæg steg markant i det forgangne år. Det skriver Tönnies i en pressemeddelelse.

Knap 21 mio. svin

I 2017 slagtede Tönnies 20,6 millioner svin, som var 200.000 mere end året før. - en stigning på 1 procent. Af disse blev 16,6 millioner grise slagtet i Tyskland. Det svarer til en stigning 2,5 procent . Tönnies slagtede også mere oksekød i 2017. 432.000 kvæg blev det til i alt. Den lille stigning i antallet af grise, der slagtes uden for Tyskland, skyldes svaghed på det danske marked. Slagtemængden faldt med omkring fem procent i alt. Tönnies var også stærkere her. Eksportandelen var omkring 50 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stigningen i omsætningen vækker glæde syd for grænsen.

- Vi oplever stabil vækst - i modsætning til markedstendensen. Jeg er sikker på fremtiden, på trods af at pristryk og konkurrence har intensiveret betydeligt i de seneste måneder, skriver Andres Ruff, administrerende direktør for Tönnies holdingselskab i en pressemeddelelse.

I de sidste par måneder har holdingselskabets nyudnævnte ledelse fokuseret på virksomhedernes strategi. I det nuværende forretningsår vil de koncentrere sig specifikt om internationalisering, omkostningskonsolidering og bæredygtighed, skriver Tönnies i en pressemeddelelse.