Der har været fart på siden SPF-Danmark i 2005 etablerede Dansk Grisetransport. Markedsandelen er blevet større, og sidste år tegnede Dansk Grisetransport sig for indtransporten af 45 procent af de grise, Danish Crown slagter, og den andel bliver nu endnu større med købet af 17 lastbiler fra Jysk Svinetransport. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Dansk Grisetransport er inde i en rigtig god udvikling, og den vil vi gerne bygge på. Da vi fik muligheden for at udvide vores flåde med flere biler og chauffører, kunne vi se flere fordele på optimering af indkøb og planlægning. Derfor er jeg glad for, at vi har fået en aftale på plads med Jysk Svinetransport omkring overtagelsen af bilerne, siger Henrik Ringskær, der er underdirektør i SPF-Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover de 17 lastbiler vil omkring 25 chauffører fra Jysk Svinetransport også blive tilbudt et job som en del af handlen, og Ole Jensen, der er direktør for Jysk Svinetransport, er tilfreds med, at det lykkes at finde en fornuftig løsning for alle parter.

- Vi har justeret vores aktiviteter, så de passer bedre til det set up, vi gerne vil have fremadrettet, og derfor er jeg godt tilfreds med, at vi har lavet en aftale hvor Dansk Grisetransport overtager bilerne, og medarbejderne bliver tilbudt at følge med, siger Ole Jensen.

De 17 lastbiler vil komme til at indgå i den flåde af biler, som transporterer grise til Danish Crown og disponeres af Centralplanlægningen i Vejen.

- Vi arbejder hele tiden for at servicerer vores kunder bedst muligt gennem Centralplanlægningen. De 17 nye lastbiler kommer til at arbejde fra første dag, så vi også fremadrettet kan sørge for, at andelshaverne i Danish Crown får deres grise hentet på tilfredsstillende vis, siger Henrik Ringskær.