Ejerne af Himmerlandskød har trukket sig helt fra bestyrelsen. Der er dog ikke tale om en konflikt, men derimod et generationsskifte.

Med en ny bestyrelse sender Himmerlandskød ifølge Lars Andersen et kraftigt signal om at ville styrke væksten, blandt andet gennem øget salg af dansk oksekød i ind- og udland, og at placere det påbegyndte generationsskifte i trygge hænder hos en ny, stærk bestyrelse. Det skriver Himmerlandskød i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lars Andersen er selv trådt ud af bestyrelsen sammen med sønnen Christoffer Rosbjerg Andersen, datteren Louise Rosbjerg Andersen, den hidtidige formand, Jan Mygdam, samt økonomidirektør Louise Bondgaard Godsk.

Hans Peter Jensen er kommet ind som ny formand, og med sig i bestyrelsen har han Jan Thomsen, Karina Boldsen og Carsten Greiffenberg.

- Jeg glæder mig til opgaven som formand for bestyrelsen i Himmerlandskød og er sammen med de øvrige medlemmer indstillet på at lægge de vitaminer, der kræves for at flytte virksomheden til det næste niveau, siger, Hans Peter Jensen.

Christoffer Rosbjerg Andersen, der nu har titel af underdirektør, skal overtage tøjlerne og sådan har planerne været længe. Sammen med sin søster, Louise Rosbjerg Andersen, ejer han 80 procent af Himmerlandskød, mens Lars Andersen, der nu er trådt ud af bestyrelsen, har de sidste 20 procent.

Det nuværende Himmerlandskød er resultatet af en nylig fusion mellem de fire kødvirksomheder Hjalmar Nielsen, Nordic Beef Hadsund, Kjellerup Eksportslagteri og Himmerlandskød.