Forhandlingerne kører på højtryk mellem kinesiske og amerikanske embedsmænd i forhold til kommende toldsatser, skriver Jyske Markets i deres nyhedsbrev. Markedet indså i går, at meget af retorikken landende imellem endnu kun er trusler med en tidsramme til forhandling.

Trumps nye økonomiske rådgiver Larry Kudlow udtalte i følge Jyske Markets i går, at der indtil videre blot er tale om et udkast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tvivler på, at der vil være nogle konkrete tiltag før om adskillige måneder.

Amerikanerne udviser dermed velvillighed til at forhandle med kineserne, og markederne kvitterede i går med pæne stigninger til både aktier og råvarer.

Hvad der i nat dog endnu engang trækker pessimismen frem er et tweet fra Trump, hvor han truer med yderligere toldsatser på kinesiske varer for 100 milliarder USD. Det vil i så fald betyde, at størstedelen af Kinas eksport til USA rammes, mener man fra Jyske Markets, der også mener at, humøret er dermed slået ned igen, og aktierne dykker igen i nat i det asiatiske marked.

Få solgt dit restlager

Hvedemarkedet skød i USA to procent i vejret. Ifølge Jyske Markets er det dels på grund af det bedre humør i nabomarkederne, og dels på grund af fortsat fokus på vinterhvedemarkernes nedbørsmangel. Men det sene forår trækker også købere på banen. Hidtil har fokus været rettet mod det sene forår i Europa og i dele af FSU, men i Nordamerika trækker det nu også ud. Ifølge AgRessource er 95 procent af den øvre del af Midtvesten endnu dækket af sne, hvilket er usædvanligt i forhold til årstiden. Derfor skød majsprisen i Chicago også pænt i vejret.

På MATIF oplevede vi igen stigninger, og hvedeprisen tester den øvre del af det handelsinterval 155-168 EUR pr. ton der har været omdrejningspunkt siden høst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Strejken blandt togførerne i Frankrig støtter yderligere op om prisen, hvor eksportpriser på fransk og tysk hvede nærmer sig 210-220 USD pr. ton. Men eksporttallene ud af både USA og EU var for hvede endnu en omgang skuffende læsning med henholdsvis 309.000 og 160.000 tons.

I EU har vi nu totalt eksporteret 14,5 millioner tons hvede indeværende sæson mod 19,4 tons på samme tid sidste år. Med mindre end tre måneder tilbage af eksportsæsonen ser det mere og mere problematisk ud endda at nå over 20 millioner tons, mener Jyske Markets.

I lyset af den ringe eksport ud af EU, Ruslands fortsatte dominans på eksporten, og udsigt til endnu en pæn produktion og de store overgangsbeholdninger, så skal de nuværende prisstigninger til hvedeprisen ifølge Jyske Markets primært bruges til at få solgt rester af gammel høst.