Onsdag den 21. marts godkendte Europa-Kommissionen betingelserne for Bayers forslag om køb af Monsanto. Det skriver Bayer i en pressemeddelelse.

- Europa-Kommissionens godkendelse er en stor succes og en vigtig milepæl, siger Bayer CEO Werner Baumann og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sammen med Monsanto ønsker vi at hjælpe landmændene over hele verden til at dyrke mere næringsrig mad på en mere bæredygtig måde, der gavner både forbrugere og miljøet.

Bayer har nu modtaget godkendelser til transaktionen fra mere end halvdelen af ??de cirka 30 regulerende myndigheder, herunder dem i Brasilien og Kina.

Betingelserne omfatter især afsætningen af ??visse Bayer-virksomheder, herunder den globale markafgrødefrøvirksomhed som canola, bomuld og sojabønne (med mindre undtagelser begrænset til Asien-regionen), F & U-platformen for hybrid hvede, den globale vegetabilske frøvirksomhed, den globale glufosinatammoniumvirksomhed samt visse glyphosatbaserede herbicider i Europa, overvejende til industriel anvendelse. Desuden skal Monsantos globale forretning med nematicide NemaStrike afhændes. Betingelserne fastsætter også overførsel af tre Bayer-forskningsprojekter inden for ikke-selektive herbicider og tildeling af en licens til Bayers digitale landbrugsportefølje. BASF er den påtænkte køber af disse aktiver.

Transaktionen er fortsat underlagt sædvanlige lukningsbetingelser, herunder modtagelse af krævede godkendelser fra myndighederne. Bayer og Monsanto arbejder tæt sammen med myndighederne - herunder Justitsministeriet i USA - med det formål at lukke transaktionen i andet kvartal af 2018.