Abonnementsartikel

Landbrugselever kan få støtte fra AER til et AgriVenture praktikophold i udlandet

Et IAEA/AgriVenture ophold i udlandet kan give en ekstra dimension i uddannelsen, mere ballast i forhold til at agere i fremtidens globaliserede landbrug ? og en oplevelse for livet.

Sådan lyder det fra International Agricultural Exchange Association (IAEA), der siden 1965 har kørt sine AgriVenture-programmer og har sendt næsten 30.000 unge - heraf næsten 8.000 unge danskere ? ud i verden i en periode som AgriVenture-trainee.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I et AgriVenture praktikophold tilbydes unge mennesker mellem 18 og 30 år ? og med kørekort ? muligheden for at arbejde inden for landbrug, gartneri og/eller husholdning i primært Australien, New Zealand, USA, Canada og Japan. Unge fra de pågældende lande kan rejse den modsatte vej.

Landbrugsmæssigt er der masser af oplevelser at hente, idet værtsfamiliernes gårde og farme findes i alle typer og størrelser, fra ganske små til enormt store med kæmpemaskiner.

Stor betydning for erhvervsudvikling

Et AgriVenture praktikophold kan indgå i landbrugsuddannelsens modul 2 praktik. Eleven skal tale med sin studievejleder, da skolen på forhånd skal godkende opholdet.

Som landbrugselev kan man få støtte til opholdet via Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER).

- Erfaringer fra udlandet har stor betydning for udviklingen af vores arbejdsmarked. Derfor dækker AER en stor del af udgifterne til elever, der finder en praktikplads i udlandet eller til arbejdsgivere, som udstationerer sine elever, lyder begrundelsen fra AER.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Finder man selv en praktikplads hos en arbejdsgiver i udlandet, skal man sørge for at få praktikken godkendt af sin skole eller det faglige udvalg.

- AER dækker dine rejseudgifter til samtalen. Dog dækker vi højst tre rejser til samtaler.

- Står du med et ansættelsesbrev i hånden om en praktikplads i udlandet, dækker vi: Udgifter til rejse ud og hjem, også når du skal på skoleophold, samt befordring under skoleopholdet svarende til billigste offentlige transport, lyder det fra AER, der blandt andet også dækker:

- Udgifter til flytning ud og hjem

- Halvdelen af dine boligudgifter - højst 1.800 kroner om måneden

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tilskud til eksempelvis indskud eller gebyr til en ejendomsmægler

- Godtgørelse - under danske obligatoriske skoleophold

Man kan på ATP?s hjemmeside, atp.dk, under AER læse mere om støttemuligheder og vilkår.