Det giver ikke mening at spænde den højspecificerede traktor foran eksempelvis fuldfodervognen - her kan det give god mening at kigge på en mere prisbevidst traktor.

Moderne traktorer bliver stadig mere og mere tekniske, og kan på mange områder hjælpe maskinføreren med flere og flere funktioner i marken. Derfor kan chaufføren udelukkende koncentrere sig om at udføre et godt stykke arbejde ved at have 100 procent opmærksomhed på de stadig mere og mere komplicerede redskaber, som traktoren kører med.

Jo mere teknik og udstyr som sættes på moderne traktorer, jo dyrere bliver de også.

Det giver en skævvridning til nogle arbejdsopgaver, hvor man ikke behøver forager-automatik, autostyring, affjedring af kabine og foraksel, ekstra meget arbejdslys, LS-hydraulik og så videre.

Arbejdesopgaverne til lavere specificerede traktorer kan være kørsel med fuldfodervognen og strømaskinen eller den ekstra frontlæsse-traktor på bedriften, som mere eller mindre blot flytter rundt på døde dyr og læsser en såmaskine med storsække i ny og næ.

Spar penge med mindre udstyr

Til disse opgaver har New Holland et godt bud i T7-serien på en traktor, som har lavere specifikationer, end man plejer at se på en New Holland T7.

Serien har fået navnet S, og ud fra listeprisen er den knap 90.000 kroner billigere end en traditionel New Holland T7-traktor.

S-serien leveres foreløbigt i T7.165S-udgaven med 165 hestekræfter nominelt, og uden boost-funktion, som man kender det i T7-serien.

I 2017 blev S-modellerne udvidet til også at omfatte en T6-model, samt T7-modeller med længere akselafstand, end det er tilfældet på T7.165S.

I T7.165S får man en traktor, hvor der kun er sat det mest nødvendige udstyr på. Eksempelvis er brændstoftanken mindre, der er ingen affjedret foraksel eller affjedret kabine, ingen LS-hydraulik udtag, ingen LED-arbejdslys, ingen trinløs transmission, ingen stor touch-terminal, intet passagersæde, mindre bagtøj og dermed mulighed for mindre baghjul og lignende.

Lidt mere i demo-udgave

PowerGear møder en New Holland T7.165S i Himmerland, hvor Farmas har valgt at sætte lidt mere ekstraudstyr på. Faktisk er der udstyr på traktoren for 32.400 kroner. Ekstraudstyret omfatter blandt andet passagersæde, forskærme, tredje fjernudtag, friretur, et bedre luftsæde, affjedret kabine samt mere arbejdslys og større bagdæk. Farmas fortæller, at det netop gør traktoren i stand til at ramme en god målgruppe, uden traktoren bliver for dyr.

Kendt teknik

New Holland T7.165S er kendt blå teknik, hvor transmissionen er en 18x6 semi powershift, som efterhånden har mange år på bagen. I Farmas demo-versionen har man valgt at tilføre et 19. gear i transmission, og dermed er det New Hollands Range Command semi powershift-transmission, hvor traktoren går med lavere omdrejninger på landevejen.

I kabinen har man valgt at udstyre traktorerne med New Hollands Classic højre armlæn, som også er kendt teknik. Dermed har man sparet den 26 centimeter touch terminal samt SideWinder-armlænet med blandt andet det fjedrepåvirkede kørehåndtag samt elektroniske hydraulikbetjening, som er kendt fra T6, T7, T8 og T9-serien.

En overvejelse værd

Næsten alle bedrifter i Danmark kan med fordel overveje et køb af en traktor uden alt udstyr til arbejdsopgaver, som ikke kræver en masse ekstra teknik. Når der på listeprisen som udgangspunkt er næsten 90.000 kroners besparelse sammenlignet med New Holland T7.190 Classic, som yder samme maksimale hestekræfter uden boost, så er der pludselig et grundlag for at konkurrere med en lettere brugte traktorer, og ved køb af en brugt traktor får man måske erhvervet sig en traktor med en masse udstyr, som man alligevel ikke har gavn af til hovedparten af opgaverne.

I stedet kan man bruge de penge, man sparer, på at sætte ekstra udstyr på den primære traktor til markbruget i form af trinløs transmission, autostyring, kugletræk, Isobus-styring eller lignende.