God digital infrastruktur er hjørnestenen i digitalisering. Sådan står der i regeringens nye udspil til et kommende teleforlig, der blandt andet indeholder bedre dækning af mobiltelefoni og højere hastighed på bredbånd i hele landet. Et udspil, der ifølge Landbrug & Fødevarer, er vigtigt for fødevarevirksomhederne og landbrugets fremtidige udvikling.

- Det er essentielt for hele fødevareklyngen, at mobildækningen og bredbåndsinfrastrukturen bliver videreudviklet i områderne uden for de større byer. Det er nødvendigt, hvis vi vil skabe liv og produktivitet i hele Danmark, siger Karen Hækkerup, adm. Direktør i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun glæder sig over at teleforliget sætter fokus på både bredbånd, mobildækning og 5G samt at lukke huller med bredbåndspuljen.

Landbrug & Fødevarer, og landbrugets videnscenter SEGES, har i mange år arbejdet for at forbedre mobil- og bredbåndsdækningen i landdistrikterne, da dårlig dækning er et dagligt problem for både landmænd og virksomheder.

Muliggør en smartere produktion

For mange landmænd betyder det problemer med at drive deres virksomhed. Det er for eksempel lovpligtige indberetninger til offentlige myndigheder via internettet, anvendelse af managementværktøjer og udveksling af materialer med samarbejdspartnere. Det giver samtidig udfordringer med at kunne udnytte ny teknologi.

- Hvis vi skal udnytte de nye digitale muligheder som eksempelvis præcisionslandbrug, så er det afgørende at der er god bredbånds- og mobildækning. De digitale teknologier muliggør en smartere produktion, så vi kan producere mere effektivt og miljøvenligt, forbedre fødevarekvaliteten og øge sundheden, siger Karen Hækkerup.

Hun hæfter sig ved, at der i regeringens udspil står, at der I løbet af de næste tre til fem år ventes, at 5G, der er næste generations mobilteknologi, bliver introduceret i Danmark. 5G er op til 100 gange hurtigere end det nuværende 4G-net.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I fødevareklyngens er vi i fuld gang med i fællesskab at udnytte digitaliseringens mange muligheder. Vi vil, at Danmark i 2025 har verdens mest profitable, bæredygtige, innovative og tillidsskabende fødevareklynge. Den vision kan ikke indfris uden god digital infrastruktur ? helt ud på markerne, siger Karen Hækkerup.